În activitatea noastră cotidiană întâlnim des sentimentul de furie. Într-o zi, acest sentiment  poate fi amplificat din diverse motive, precum: aglomerația din trafic te face să întârzii la locul de muncă sau la școală, lipsa unui loc de parcare la nevoie sau neatenția persoanelor din jur etc… .

Furia pe care nu o putem controla duce la agravarea sănătații noastre și poate avea un impact negativ asupra relațiilor noastre.

Este timpul să îți controlezi această furie cu ajutorul celor 5 sfaturi.

1. Vorbește după ce te calmezi 

Adună-ți gândurile și oferă-ți puțin timp înainte să spui ceva ce vei regreta ulterior. Lasă-i și pe cei implicați în situația respectivă să facă același lucru. 

2. Ia o pauză 

În momentele stresante ale zilei îți pot fi de folos câteva pauze scurte. Lineștea conferită de aceste pauze te poate ajuta să te simți mult mai pregătit pentru a gestiona anumite situații.

3. Iartă 

Dacă poți să ierți pe cineva care te-a iritat sau ți-a provocat o stare de nervozitate, veți putea amândoi să discutați despre acea situație și să ajungeți la o soluție. Iertarea este un instrument puternic.

4. Caută soluții potrivite 

Furia nu rezolvă nimic, doar agravează problema. Concentrează-te asupra găsiri unei soluții în loc să te înfurii.

5. Evită să critici sau să arunci vina

Aceste aspecte cresc nivelul de furie. Alege să fi deschis și rațional, spunând care este problema într-un mod respectuos, fără transmiți sentimente negative celorlalte persoane. 

Este greu să înveți să îți controlezi furia, lucru care poate deveni o provocare pentru fiecare dintre noi. Dacă furia nu poate fi ținută sub control, te poate determina să faci anumite lucruri care îi pot răni pe cei din jur sau chiar pe tine. În acest caz, este recomandat să ceri ajutorul unui specialist.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here