Astăzi, 13 aprilie, în localitatea Dumitra, au avut loc primele activități din cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere, care se adresează bicicliștilor, motocicliștilor, mopediștilor, conducătorilor de utilaje agricole, atelajelor hipo și celor care circulă cu trotineta, din mediul rural.

În colaborare cu Asociația Psihologia Siguranței Rutiere PSIHOTRAFIQ și reprezentanți ai U.A.T.-urilor din județ, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a demarat acest proiect de informare și conștientizare, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră și reducerea accidentelor de circulație.

„În cadrul acestei campanii de informare, sunt distribuite veste cu elemente reflectorizante care să-i facă mai vizibili în trafic, în special pe bicicliști și pe conducătorii de atelaje hipo. Totodată, polițiștii și psihologii le explică regulile de circulație, precum și consecințele nerespectării acestora. De asemenea, le sunt reamintite obligațiile pe care le au atunci când circulă pe drumurile publice și sancțiunile prevăzute de lege, în cazul nerespectării lor.

În acest context, polițiștii Serviciului Rutier și cei din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au desfășurat astăzi, 13 aprilie, prima activitatea în cadrul campaniei, pe raza comunei Dumitra. Alături de ei, polițiștii de la Prevenirea Criminalității le-au făcut recomandări preventive celor opriți în trafic, pentru sărbători și vacanță în siguranță!

La activitate au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog care au făcut recomandări preventive, specifice sărbătorilor pascale și le-au dăruit celor prezenți pelerine de ploaie.”, transmit reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Activitateanpoate fi urmărită aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here