Coșbuc
Coșbuc

Completare: pasagerul german, prezintă un ușor atac de panica și va fi evacuat la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale. Este stabil hemodinamic și respirator, prezintă ușoare excoriații.


UPDATE:

În urma apelului 112, la fața locului a ajuns din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj de pompieri cu barca și terapia intensivă mobilă SMURD. (Garda de Intervenție Prundu Bargaului și Detașamentul de Pompieri Bistrita)

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV. – elicopterul de la Punctul Aeromedical Târgu Mureș.

Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionului inconștient, în stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni.

Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenție.

Pasagerul – cetățean german, în vârstă de 45 de ani a ieșit singur din aeronava conștient și stabil, prezenta ușoare leziuni ce nu implică transportul la spital. A fost evaluat de către echipajele si refuză transportul la spital.

Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie sa ii declare decesul la locul solicitării.


„Avion ușor a căzut în lacul Colibița. Alocate mai multe resurse din cadrul ISU Bistrița Năsăud, precum și elicopterul SMURD. Din primele informații, exista două victime, din care una inconștientă.”, comunică ISU BN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here