Un cal
Un cal

Un cal foarte slab a fost fotografiat pe străzile din Bistrița!

Un cal, care era biciuit și pus să tragă o căruță, a fost preluat de către voluntarii de la Save the Horses România din mâinile oamenilor care și-au bătut joc de el.

Voluntarii fac parte din organizația Save the Horses România, iar într-o postare pe Facebook, scrisă la persoana întâi, este descrisă povestea calului.

,,De ieri, mă numesc Xena. Ieri, ziua când, în sfârșit, m-a văzut cineva. Un Om dintre miile, zecile de mii care au trecut poate de atâtea ori pe lângă mine când trăgeam căruța pe străzile Bistriței. Un Om care nu a trecut nepăsător pe lângă durerea mea, pe lângă faptul că sunt un schelet care abia se mai ține pe picioare, pe lângă rănile sângerânde făcute în timp ce eram obligată să muncesc pentru niște bestii.
Și tot ieri am fost mângâiată, tratată, am simțit că sunt iubită și contez și eu, așa, un biet cal de povară cum am fost toată viață până acum.
Acum am un adăpost, am hrană, apă, sunt tratată de medic și îngrijită cu drag. Dar starea mea de sănătate nu e deloc bună. Deși sunt tânără, la doar 14 ani mi-au apărut multiple melanoame. Medicul se teme să nu am metastaze la plămâni sau la alte organe, pentru că dacă e așa, nu mă voi putea bucură decât puțin timp de nouă mea viață. Astăzi îmi vor face alte investigații și se vor decide dacă îmi pot începe tratamentul împotriva tumorilor. Aștept cuminte și cu speranța că poate voi avea și eu un dram de noroc și mă voi putea număra printre căluții care se bucură de o viață nouă, frumoasă, lipsită de bătăi, foame, teamă și abuzuri.
Împotriva foștilor mei stăpâni s-a deschis o anchetă și dosar penal pentru rele tratamente. Sper să fie pedepsiți așa cum merită și, chiar dacă răul pe care mi l-au făcut mie e deja mult prea mare și nu îl mai poate schimba acum nicio pedeapsă, măcar alți frați de-ai mei să nu mai ajungă pe mâinile lor criminale.
Anna Dora ❤, îți mulțumesc că nu ai trecut nepăsătoare pe lângă mine și că m-ai răscumpărat. Mulțumesc Dr. Vet. Dan Ignătescu și Danielei, Gabi Bu (care m-a și botezat și probabil îmi va face multe codițe frumoase cât voi fi internată 🙂) și domnului care a ajutat cu transportul. Mi-ați oferit o șansă la care nici nu îndrăzneam să mai sper. Vă mulțumesc ❤
Iar pe voi, oamenii care treceți de atâtea ori pe lângă semeni de-ai mei și îi vedeți chinuiți și amărâți, va implor, nu închideți ochii la suferința lor.
Nicio ființă nu merită așa ceva, iar trecând mai departe și doar fiindu-ți milă în gând de biată ființă chinuită pe lângă care treci, nu ajută cu nimic. Să consideri că nu poți face nimic e greșit, merită întotdeauna să încerci măcar. Noi nu avem nicio vină și viața și bunăstarea noastră este în totalitate în mâinile oamenilor. Nu închideți ochii în față abuzurilor, vă rog din sufletul meu de cal chinuit și nevinovat, că prea mulți ca mine mor neștiuți și fără să fie ajutați de nimeni. Și vă mai rog un lucru. Să îi ajutați pe cei care m-au preluat să achite costurile mari pe care le presupune recuperarea mea. Momentan se fac investigații și sunt pe tratament de susținere. Sper să reușesc să supraviețuiesc și să va salut frumoasă și mândră în câteva luni. Dar până acolo e drum anevoios și costisitor. Eu voi luptă din răsputeri pentru viață mea. Îmi veți fi alături, oare?

PayPalsavethehorsesromania@yahoo.com
Bank accounts:
RO85BTRLRONCRT0517118901 – RONRO35BTRLEURCRT0517118901 – EURORO39BTRLUSDCRT0517118901 – USDBanca Transilvania, Sucursala MarriottSWIFT CODE BTRLRO22 Beneficiar – Asociația Save the Horses CIF 4153900

Revolut tel. no. +4 0737 946 109 Beneficiar – Chivu Marius Adrian

Sursa foto: Save the Horses Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here