Conform BEC, astăzi 11 Octombrie un nou tur de scrutin se va organiza în comuna Rebra din judeţul Bistriţa-Năsăud. Surpriza a fost mare când cei doi candidați au realizat ca sunt la egalitate.
Pana la ora 12:00, 400 de cetățeni ai comunei Rebra s-au prezentat la sectiile de votare.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a procesului electoral în comuna Rebra, peste 20 de polițiști și jandarmi sunt angrenați astăzi în activități specifice cum ar fi: paza celor 2 secții de votare constituite, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea unor incindete și evenimente negative. Totodată, forțele de ordine acționează permanent pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Pentru intervenția efectivă la incidentele semnalate, polițiștii angrenați în paza și protecția secțiilor de votare sunt sprijiniți de patrulele de poliție și jandarmi, aflate în dispozitivul curent de intervenție care își desfășoară activitatea în zonă și de către echipe operative, pregătite să intervină la nevoie.

Până la această oră nu au fost sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Au fost primite 5 notificări prin SIMPV – Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni. Dintre acestea, 4 sunt infirmate, iar una este în curs de verificare.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte normele de protecție impuse și să poarte în mod corect masca de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here