Un polițist
Un polițist

Un polițist a fost prins miercuri, în timp ce lua mită, de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Bistrița-Năsăud.

Polițistul din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud a fost reținut și pus sub control judiciar de către magistrații de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

În data de 15.07.2020, un agent de poliție, din cadrul I.PJ. Bistrița Năsăud a fost prins în flagrant după ce a primit mită, de la un conducător auto. Bunurile au o valoare totală de 242 de lei.

Pe data de 15.07.2020, în localitatea Bața din județul Bistrița-Năsăud, un șofer a depășit neregulamentar un autoturism, prin încălcarea marcajului longitudinal continuu.

Conducătorul auto a fost oprit în trafic de agentul de poliție care i-a întocmit un proces-verbal de contravenție prin care a consemnat, în mod nereal, faptul că șoferul nu a avut asupra sa triunghiuri reflectorizante și a încălcat marcajul longitudinal continuu. Polițistul a aplicat o sancțiune de 290 de lei și 2 puncte de penalizare.

Pentru că nu i-a fost reținut permisul de conducere, șoferul autoturismului, la indicațiile polițistului, a achitat în contul acestuia mai multe bunuri la un local din județul Bistrița-Năsăud.

,,În data de 14.07.2020,  același agent de poliție, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza unei localități din județul Bistrița-Năsăud, a oprit un autoturism ca urmare a efectuării unei depășiri neregulamentare, prin încălcarea marcajului longitudinal continuu. Acestuia nu i-a fost suspendat permisul de conducere după cum se impunea, agentul de poliție consemnând în mod nereal în procesul-verbal de contravenție, comiterea contravențiilor, constând în nepurtarea centurii de siguranță, încălcarea marcajului longitudinal continuu, lipsa a două triunghiuri reflectorizante și număr de înmatriculare murdar.”, a transmis DGA Bistrița-Năsăud.

În data de 05.03.2020, polițistul a primit de la un conducător auto, cel care l-a denunțat pe agentul de poliție, suma de 500 de lei, cu titlu de mită, pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu.

Agentul de poliție nu a aplicat suspendarea permisului de conducere, ca urmare a unei depășiri efectuate în mod neregulamentar, fiind încălcat marcajul longitudinal continuu.

,,În data de 15.07.2020, având în vedere probele administrate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus față de agentul de poliție efectuarea în continuare a urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită (2 acte materiale) și fals intelectual (2 acte materiale), ambele infracțiuni cu aplicarea art. 38, alin.1 Cod penal.”, a transmis DGA Bistrița-Năsăud.

Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de arestare  preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud a dispus punerra în aplicare a măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit Codului de procedură penală, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de inculpat reprezintă o etapă a procesului penal.

Această situaţie nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here