Vasile Borș
Vasile Borș

„Prin voia lui Dumnezeu și cu ajutorul cetățenilor din comuna Maieru“ domnul Vasile Borș a devenit în 2004 pentru prima dată primar al acestei localități sau, cum îi mai place dumnealui să i se spună, „slujitor al măierenilor“, intrând „în slujirea de om al oamenilor din această frumoasă comunitate.“

Domnul Vasile Borș provine dintr-o familie veche, trăgându-și rădăcinile din seva harnicilor măiereni.

Iubește oamenii de aici, pământul și locul în care s-a născut, punând suflet în toate și dându-și tot interesul pentru dezvoltarea comunei.

Primarul comunei Maieru este un om cu suflet mare, care ține la comunitatea lui, la oamenii din acest loc și la tot ce îi înconjoară. „Am pus întotdeauna suflet în tot ceea ce am făcut pentru Maieru și consăteni. Pentru mine comuna a însemnat 90 la sută din timpul meu, fiind întotdeauna prezent pentru problemele măierenilor. Nu mi-am închis niciodată telefonul după ora 16 și am încercat să fiu mereu alături de localnici și să-i ajut cum pot. Eu nu am fost niciodată într-o poziție de primar cu măierenii, ci de slujitor al acestora.“

Dânsul se află actualmente la al treilea mandat al său în calitate de primar, reușind să surprindă prin dedicare, seriozitate și devotament în toți acești ani.

Acesta și-a depus din nou candidatura, vrând să transforme „această frumoasă comună în una și mai frumoasă.“

„Întotdeauna am candidat în dorința de a face ceva pentru consătenii mei. Oricâte candidaturi am avut, niciodată nu am candidat împotriva unei persoane sau împotriva a ceva. Deci pentru mine cea mai mare satisfacție a fost să realizez lucruri bune pentru oameni.“

Toată munca pe care acesta a depus-o, efortul și sacrificiile făcute nu au fost răsplătite doar la nivel de localitate, primarul comunei Maieru reușind să atragă atenția la nivel național.

„Am o experiență și în ceea ce înseamnă atragerea de fonduri europene. Chiar în 2018, când s-au împlinit 18 ani de la deschiderea centrului regional Satul Mare, am primit o diplomă de excelență din partea conducerii de acolo, semnată chiar și de la București. Au constatat că suntem printre primele locuri la nivel de regiune ca absorție de fonduri europene, deci nu sunt vorbele mele, ci sunt clasamentele pe care le-au făcut ei.“

Blând, răbdător și înțelegător, domnul Vasile Borș pleacă urechea la fiecare problemă a măierenilor, făcând din acestea o prioritate.

Nu se pune problema să nu o rezolve, atunci când puterea de a o rezolva stă în mâinile dumnealui. Stă de vorbă cu toți localnicii și le ascultă necazurile cum știe mai bine. Om extrem de credincios, primarul nu face niciun lucru fără Dumnezeu.

Vasile Borș este la al treilea mandat al său, ceea ce denotă dragostea și grija pe care a purtat-o pentru Maieru. De asemenea, încrederea pe care măierenii o au în el reflectă lucrurile bine făcute și siguranța la un viitor tot mai bun și în viitorul mandat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here