răspândirii COVID-19
răspândirii COVID-19

În această perioadă neagră, verificările împotriva răspândirii COVID-19 sunt esențiale.

Astfel, zeci de polițiști și polițiști locali au desfășurat acțiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii răspândirii COVID-19.

Verificările echipelor constituite au vizat prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-Cov2 prin respectare a măsurilor dispuse în contextul actual. O atenție deosebită a fost acordată informării și verificării în legătură cu portul corect al măștilor sanitare de protecție în spațiile aglomerate, dar și în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale de servire.

Totodată, s-a acționat pentru asigurarea respectării măsurilor în cazul preparării, comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor.

Astfel, sâmbătă, 8 august, forțele de ordine au efectuat controale și verificări de specialitate în piața auto din Livezile, fiind verificați 12 operatori economici, dar și aproape 50 de persoane fizice.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 1500 de lei, 5 dintre acestea fiind pentru abateri la Legea 12/1990, 11 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală – Legea55/2020 și una pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991.

Totodată, în municipiul Bistrița, polițiștii Biroului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind oprite în trafic, pentru control, mai multe autoturisme, fiind constatate și aplicate 14 sancțiuni în valoare de 8480 lei. Dintre acestea, 7 au fost pentru abateri rutiere, 3 de natură economică, restul fiind aplicate pentru încălcarea Legii 55/2020 și a HG 984/2005.

La acțiuni au participat polițiștii din cadrul structurilor de Ordine Publică, Investigarea Criminalității Economice, Investigații Criminale, dar și jandarmi și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

#Ai grijă de tine și de cei din jur. POARTĂ MASCĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here