Acasă Știri Verificări de siguranță la… stână! Jandarmii au cutreierat munții pentru a feri turiștii de eventuale pericole

Verificări de siguranță la… stână! Jandarmii au cutreierat munții pentru a feri turiștii de eventuale pericole

0
Verificări de siguranță la… stână! Jandarmii au cutreierat munții pentru a feri turiștii de eventuale pericole
Rodna

Ieri într-o acțiune de verificare a stânelor pentru siguranța turiștilor din Munții Suhard, jandarmii montani din Rodna în cooperare cu Asociația Cinegetică Someșul Rodna au ajuns la stânele Cucureasa, Șuvărosul și Perșa. Acestea au în apropierea lor trasee turistice, iar siguranța lor este o prioritate.

Jandarmii montani Rodna în cooperare cu Asociația Cinegetică Someșul Rodna au executat mai multe acțiuni specifice de verificare a stânelor din Munții Suhard. Miercuri au fost verificate stânele Cucureasa, Șuvărosul și Perșa. 

Rodna

         Prin astfel de acțiuni sunt urmărite aspecte ce țin de respectarea legislației în vigoare privind organizarea stânelor, nefiind constatate probleme. 

         Și la acest sfârșit de săptămână au fost verificate cu preponderență stânele situate în apropierea unor trasee turistice, cu scopul supravegherii animalelor. Au fost avertizați doi proprietari în ceea ce privește lăsarea fără supraveghere a câinilor, respectiv pășunatul în fondul forestier.

Rodna

          De asemenea, având în vedere faptul că în această perioadă foarte mulți turiști vizitează aceste zone, la trecerea pe lângă astfel de stâne, unii câini devin agresivi, ca urmare, proprietarii acestora sunt verificați constant de către oamenii legii, fiind astfel informați în legătură cu ținerea sub supraveghere a animalelor pe care le dețin, ne transmit oficialii IJJ BN.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here