Au trecut aproximativ patru luni de la alegerile locale. De atunci, de la preluarea mandatului și până astăzi mai multe obiective au fost realizate de către actualul primar, Ioan Turc.

Printre acestea se număra prelungirea programului al serviciilor care au interfață cu publicul, efectuarea unui audit extern la Primăria municipiului, aplicația City Health, dar și altele la care se lucrează.

„În cadrul unei conferințe de presă, am prezentat, astăzi, alături de noul administrator public Ioan Peteleu și de viceprimarii Sorin Hangan și Călin Stan, o serie de obiective realizate deja de la preluarea mandatului de edil al Bistriței.

De exemplu, orarul prelungit al serviciilor care au interfață cu publicul, de la 07.00 la 19.00, era prevăzut în programul meu de guvernare locală, iar, odată cu introducerea lui, Bistrița e singurul oraș din țară în care birouri ale primăriei sunt la dispoziția contribuabililor pentru 12 ore.

Totodată, promisiunea din campania electorală referitoare la efectuarea unui audit extern la Primăria municipiului este aproape să se materializeze. O firmă din București, cu un portofoliu consistent, a făcut deja o ofertă în termenul limită anunțat, urmând ca, după studierea acesteia, să trecem rapid la o analiză-diagnostic a activității în perioada 2019-2020, cu privire la sectorul economic şi operaţional, resurse umane şi juridic. Serviciile municipalității vor deveni mai performante, în folosul cetățeanului.

Nu în ultimul rând, aplicația City Health înregistrează deja sute de rezolvări ale sesizărilor făcute de pe telefonul mobil de către bistrițeni, timpul de reacție și de soluționare fiind evident mult îmbunătățit față de anii trecuți.

De asemenea, nu am renunțat la ideea unui accelerator de afaceri, iar în acest sens am demarat un proiect cu fonduri europene prin care se urmărește realizarea Centrului iNOVAre@Bistrita 2030 – o structură strategică la nivel local si regional de sprijinire a proiectelor de specializare inteligentă, care va avea funcțiuni de incubare, accelerare, inovare, dezvoltare de noi modele de business și alte servicii conexe de sprijinire a afacerilor.

Am discutat și despre o serie de noi investiții pe care urmează să le deruleze municipalitatea, cum ar fi o nouă stație de asfalt cu capacitatea de 40-60 de tone pe oră sau achiziționarea stadionului „Jean Pădureanu” și a Halei Decebal. Toate se vor realiza urmând pașii legali, prin efortul concertat al noii echipe administrative a Primăriei Bistrița.”, a scris Ioan Turc pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here