Colegiul Național
Colegiul Național

Elevii de la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” Bistrița au arătat din nou cât sunt de buni și talentați în ceea ce fac!

Astfel, aceștia au câștigat premiul II la Boovie Festival 2020, cu un trailer al romanului, „Pe când eram o operă de artă” scris de Eric-Emmanuel Schmitt.

Piele de găină, efectiv! Doar atât pot să vă spun că am simțit în momentul în care am urmărit cu sufletul la gură video-ul pe care aceste tinere talente l-au realizat cu ajutorul profesorilor coordonatori, Karina Ciuruș și Irina Vlas!

Iată cine sunt membrii grupului CineMates și ce atribuții au avut la acest proiect care a dat roade, aflându-se pe podium:

  • Regie: Sebastian Chitul
  • Scenariu: Raluca Bretfelean
  • Montaj: Radu Andrei Mureșan și Raluca Bretfelean
  • Scenografie: Andra Țîra, Petruța Cioanca, Sebastian Chitul, Sorana Ilie

,,Încântător să întâlnești elevi cu har și crezuri. Sunt bucurii de netradus. Premiul al  II-lea  la BOOVIE. You are simply the best!” a transmis pe pagina sa de Facebook Karina Ciuruș, profesor de limba engleză la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” Bistrița.

„Copiii au muncit toată vara. Din păcate, doar după 1 iulie au putut filma și au început să lucreze la book-trailer. Am văzut atât lângă mine cât și lângă doamna profesor Karina Ciuruș, coordonatorul principal, o echipă unită și dornică de a produce un lucru inedit, inovativ. Deși provin din clase diferite, elevii s-au mobilizat exemplar. Am ales să păstrăm distanța, iar 90% din discuțiile din cadrul echipei au fost purtate în mediul online, pe Meet. Sunt sigură că experiența de anul acesta ne va ajuta pe viitor. Mă mândresc cu ce au realizat și doresc să se mobilizeze la fel pentru festivalul de anul viitor.”, a declarat Irina Vlas, profesor de limba și literatura română la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, pentru Observator BN.

De asemenea, personajul principal a fost jucat de către Gabriel Gordon, care a mărturisit tot pentru același ziar, experiența sa din cadrul acestui proiect:  

„A fost o experiență interesantă, unde am realizat cât de mult efort presupune de fapt conceperea unui film, oricât ar fi de scurt. Nu am avut mari așteptări în ceea ce privește obținerea unui premiu, dar a fost o adevărată plăcere să colaborez cu restul echipei în realizarea book-trailerului. A fost o surpriză plăcută aprecierea obținută și sper ca pe viitor să am din nou ocazia de a participa la evenimente similare, chiar și la Boovie Festival.”.

Chiar dacă video-ul durează patru minute și jumătate, te vei convinge din primele momente că aceștia merită toate laudele pentru efortul depus: 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here