Mai multe locuințe din cartierul Viișoara au fost verificate în dimineața zilei de 9 aprilie a.c. de către jandarmi și reprezentanţi ai companiei de Distribuție a Energiei Electrice Bistrița.

Acțiunile au vizat prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică. Pe timpul verificărilor a fost depistată o familie care sustrăgea energie electrică prin racordare ilegală la reţeaua electrică, astfel încât consumul să nu fie înregistrat de echipamentele de măsurare.

Jandarmii au întocmit în cauză actele de sesizare pentru sustragere de energie electrică din rețeaua locală, acestea fiind înaintate spre competentă soluţionare organelor abilitate, conform art. 228 Cod Penal.

Jandarmeria informează că potrivit prevederilor art. 92 alin. (2) din Legea 123/2012- Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
Totodată, conform prevederilor art. 228 alin. (1) și (3) din Codul Penal, furtul: ,,luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Se consideră bunuri mobile și înscrisurile, energia electrică, precum și orice alt fel de energie care are valoare economică.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here