Acasă Știri Violența domestică își continuă prezența in județul Bistrița-Năsaud! Iată noile cazuri

Violența domestică își continuă prezența in județul Bistrița-Năsaud! Iată noile cazuri

0
Violența domestică își continuă prezența in județul Bistrița-Năsaud! Iată noile cazuri
Violența domestică

Violența domestică este în continuare o problemă a sociețății românești, femeile fiind tratate de bărbați făra suflet. În izolare, numărul cazurilor de violența domestică a crescut. În ultimele zile, în județul Bistrița-Năsăud, aceste incidente sunt tot mai dese.


Un bărbat de 40 de ani, din Dumitrița și-a agresat soția, o femeie de 37 de ani, în seara de 26 august.

Poliția Rururală Bistrița a intervenit pentru a calma apele, băbatului întocmindu-i-se  dosar penal pentru comiterea indracțiunii de violență în familie, fiind sancționat și contravențional.

De asemenea, în aceeași seara, un astfel de incident a avut loc și la Telciu. Un bărbat în vârsta de 40 de ani, din Anieș, și-a agresat mama, în vârstă de 65 de ani, în locuința ei, în urma unor neînțelegeri.

Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar împotriva fiului s-a emis un ordin de protecție provizoriu și i s-a întocmit dosar penal.

Polițiștii monitorizează în continuare starea conflictuală.

Dacă ești victimă a violenței domestice ori cunoști persoane care din păcate trec prin acest lucru, iată câteva informații care te-ar putea ajuta:

,,Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact, 0800.500.333,  pentru a semnala situații de violență domestică, trafic de persoane, discriminare de gen sau dicriminare multiplă, reglementat de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. Acest serviciu este asigurat 24/24 ore, 7/7 zile. Numărul este apelabil gratuit din orice rețea cu acoperire națională.“ conform anes.gov.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here