Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în TRANSILVANIA?

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi de până la 15 grade, însă de joi se va răci accentuat în toată Transilvania, potrivit meteorologilor.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 8-21 februarie 2021.

În Transilvania valorile termice din primele zile ale intervalului de prognoză vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, respectiv cu medii ale temperaturilor maxime de 11-12 grade și ale celor minime de 1-4 grade. Apoi, vremea se va răci brusc și semnificativ, astfel încât, între 12 și 21 februarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă chiar în cursul nopților și al dimineților și se vor înregistra maxime diurne între -8 și 0 grade și minime nocturne între -15 și -10 grade, în medie regională, cu cele mai ridicate valori abia spre finalul celor două săptămâni.

Ploi moderate cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala pe 8, 9 și 11 februarie, iar în restul intervalului de prognoză precipitațiile vor fi pe arii restrânse și, în general, slabe cantitativ.

La munte până în 11 februarie, vremea va fi caldă, cu maxime cuprinse între 4 și 6 grade și minime de -2-0 grade.

Apoi se va răci brusc și accentuat, astfel încât perioada 12 – 17 februarie va fi geroasă, cu o medie a valorilor diurne de -14 – -12 grade și cu temperaturi medii nocturne ce se vor situa în general între -20 și -16 grade.

Ulterior, în ultimele zile ale intervalului este posibilă o creștere ușoară și treptată a regimului termic, spre maxime medii de -8…-6 grade și minime de -14…-12 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni, dar în intervalul 8 – 11 februarie acestea vor fi mai frecvente și în general moderate cantitativ.

ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here